Зміст

  • Трохи про пристрої
    • Вертикальна электрошашлычница
    • Горизонтальна электрошашлычница
  • 1. Визначте необхідний обсяг вам м’яса
  • 2. Зверніть увагу на потужність электрошашлычницы
  • 3. Виберіть модель з функцією автоматичного провертання шампурів
  • 4. Вибирайте збірну электрошашлычницу
  • 5. Зверніть увагу на панель управління (таймер!)
  • 6. Зверніть увагу на матеріал корпусу і деталей
  • 7. Зверніть увагу на безпеку
  • 8. Не забудьте про дизайн
  • 9. Ремонтопридатність
  • 10. Після покупки прочитайте інструкцію
  • Кілька рекомендацій з приготування шашлику в электрошашлычнице
  • Шашлик у багатьох викликає приємні спогади про час, проведеним теплими льотними днями в колі друзів і/або сім’ї. Якщо ви не хочете бути обмеженим погодними умовами і насаджуватися шашликом в будь-який час року то вам однозначно необхідна электрошашлычница. З допомогою цього чудового електроприладу ви зможете запросити ваших близьких друзів в холодний похмурий день, і здивувати їх ароматним, соковитим, тане в роті шашликом.

    Переваги электрошашлычниц:

    • Шашлик цілий рік — для приготування шашлику вам необхідно всього лише наявність кухні і замаринованого м’яса. Электрошашлычница не вимагає додаткової вентиляції (приблизно після 10 хвилин роботи пристрою з’явиться приємний аромат шашлику).
    • Швидке приготування м’яса — м’ясо готується швидше ніжили на мангалі: 1 кг м’яса готується до 30 хвилин (залежить від потужності электрошашлычницы!).
    • Мінімум необхідних дій — після установки м’яса в шашличницю вам потрібно тільки чекати закінчення процесу, не боячись що м’ясо підгорить або стане сухим, насолоджуючись легким приємним ароматом зажариваемого м’яса.
    • Рівномірна просмаження м’яса.
    • Перевершує в користь блюдо, приготоване класичним способом — на мангалі. При приготування шашлику на мангалі м’ясо вбирає канцерогенні полі-ароматичні вуглеводні, які виділяються при попаданні жиру на вугілля. Може, звичайно, вони не такі страшні, як нас лякають, але навряд чи вони приносять користь нашому організму. При приготуванні шашлику в электрошашлычнице жир стікає в спеціальний піддон, який є спільним для всіх шампурів або розташовується під кожним з них.

    Але все ж потрібно розуміти що м’ясо приготоване на электрошашлычнице ніколи точно не повторить смак шашлику приготованого на мангалі. Цей смак не буде гірше — він просто інший.
    «Недоліком» электрошашлычницы можна вважати необхідність її мити. Але миється вона досить легко. Якщо для вас це дуже критично, то цей прилад не для вас. Нижче описано, як максимально нівелювати цей «недолік».

    Трохи про пристрої

    Электрошашлычницы є досить простими пристроями. Вони складаються з нагрівального елемента — Тена, системи обертання шампурів і панелі управління. ТЕН нагріваючись здійснює просмажування м’яса. Жар виділяється Теном пересмажує м’ясо не тільки з боку нагрівального елемента, але і відбиваючись від стінок — з зворотної сторони. Для більш рівномірного прожарювання шампура обертаються.

    Электрошашлычницы випускають в двох форм-факторах: «Вертикальна электрошашлычница» та «Горизонтальна электрошашлычница».

    Вертикальна электрошашлычница

    Вертикальна электрошашлычница має циліндричну форму. Вона є порівняно компактної зайвим місце на кухні не буває. Нагрівальний елемент (ТЕН) розташований по середині, що забезпечує просмажування м’яса по всій довжині шампура. Для повної готовності м’яса був розроблений принцип дзеркального відображення — тепло відбивається від стінок циліндра, і пересмажує зворотний бік м’яса на шампурі. Для ще кращої прожарювання шампури з м’ясом обертаються. Панель управління розташована внизу.

    Жир з м’яса стікає в спеціальний піддон розташований внизу який легко виймається й миється. Деякі моделі мають по чашечки під кожним шампуром.

    Вертикальні электрошашлычницы випускають на 4-11 шампурів, кожен з яких вміщує близько 8 шматочків м’яса (залежить від розміру электрошашлычницы). Це дозволить вам приготувати шашлик на компанію, що складається з 8-10 осіб.

    Горизонтальна электрошашлычница

    Горизонтальна электрошашлычница має традиційний (як у мангалу) широкий горизонтальний корпус. Більш правильна назва для неї — електричний гриль. Нагрівальний елемент розташований внизу приладу, шампура розміщуються горизонтально. Панель управління в основному розташована збоку.

    Даний тип электрошашлычниц дозволяє приготувати за раз набагато більшу кількість м’яса — до 24 шампурів. На кожному шампурі можна вмістити 4-7 шматочків м’яса (залежить від розміру). До того ж не всі горизонтальні электрошашлычницы мають функцію автоматичного повороту шампурів — за м’ясом доведеться постійно стежити.

    Як відомо всі електроприлади поділяються на прилади домашнього і професійного використання. Вертикальні электрошашлычницы недорогі, випускаються російськими виробниками. Вони цілком спокійно обслуговують дружні компанії до 10 осіб. Горизонтальні электрошашлычницы на ринку представлені в основному зарубіжними компаніями і призначені для великих обсягів м’яса (залежить від конкретної моделі!).

    Электрошашлычницы можна використовувати для приготування різних страв і продуктів, таких як:

    • шашлик (свинина, телятина, баранина);
    • шпикачки, сосиски, ковбаски;
    • люля-кебаб;
    • птицю (філе, стегенця, крильця);
    • рибу і креветки;
    • овочі і гриби.

    1. Визначте необхідний обсяг вам м’яса

    Цей параметр є основоположним при виборі электрошашлычницы. Від нього залежить, чи потрібна вам вертикальна электрошашлычница (домашній варіант) або горизонтальна электрошашлычница (для ресторанів, кафе, або якщо ви дуже любите часто збиратися з друзями на дому).

    Також потрібно звернути увагу на габаритні розміри — скільки вільного місця на вашій кухні ви зможете виділити під электрошашлычницу. Якщо місце дозволяє не варто брати электрошашлычницу менше 8 шампурів. Інакше можна взяти компактну модель на 4 шампура.

    Тут все залежить від об’єму необхідного вам шашлику, наприклад, якщо ви плануєте використовувати электрошашлычницу в сімейному колі складається з чотирьох осіб, то в принципі ви можете вибрати модель з 4 шампурами.

    2. Зверніть увагу на потужність электрошашлычницы

    Электрошашлычницы випускаються на потужність від 600 до 2600 Вт. Від неї залежить такий важливий параметр, як швидкість приготування м’яса. Я б рекомендував не брати моделі менше 1кВт. Це прискорить процес приготування шашлику — він буде готовий менш ніж за 30 хвилин (залежить від моделі!). Але якщо ви є дуже терплячим і можете почекати — тоді можете не звертати увагу на цей параметр.

    3. Виберіть модель з функцією автоматичного провертання шампурів

    Це забезпечить вас рівномірної просмажуванням м’яса, і ви зможете спокійно відпочивати з друзями поки шашличниця все зробить за вас. Для рівномірної прожарювання швидкість не повинна бути менше 2 обертів в хвилину.

    4. Вибирайте збірну электрошашлычницу

    Электрошашлычницы випускають зі збірними і цільними корпусами. Для спрощення догляду за электрошашлычницей вибирайте моделі, які легко розбираються для миття і зберігання. Це дозволить вам легко помити і просушити її, або навіть завантажити в посудомийну машину (туди ви з легкістю завантажити всі знімні деталі). Також ви зможете зберігати электрошашлычницу в розібраному вигляді, що заощадить місце на кухні.

    5. Зверніть увагу на панель управління (таймер!)

    Панель управління буває механічним і електронним управлінням. Кращим вибором все ж є элеронное управління — воно простіше в роботі і часто має ряд додаткових функцій (регулювання температури, таймер відстрочки, автоматичне відключення тощо). Ці функції спрощують процес використання пристрою.
    Особливу увагу варто приділити наявності таймера для автоматичного відключення зі звуковим сповіщенням. Навіть якщо ви захопитеся і забудете про наготовлює вами шашлик, таймер не дасть м’яса перепалиться і сповістить про закінчення процесу.

    6. Зверніть увагу на матеріал корпусу і деталей

    Электрошашлычницы виготовляють в корпусах з алюмінію або нержавіючої сталі корпусах. Корпус з алюмінію є більш легким, але з часом алюміній окислиться, так і міцність у нього не дуже. Якщо ж ви виберете корпус з нержавійки то ви зможете бути впевнені що электрошашлычница послужить вам не один рік. Так що тільки ви можете вибрати що для вас краще: мобільність або надійність.

    Ну і ні в якому разі не беріть электрошашлычницу з пластмасовими деталями — вони можуть легко розплавиться і стати причиною неприємного запаху.

    7. Зверніть увагу на безпеку

    Цілком необхідною функцією безпеки электрошашлычницы є функція відключення пристрою при падінні. Також, для вашої ж безпеки і полегшення процедури очищення электрошашлычницы краще щоб нагрівач був закритим. Найбільш кращим варіантом є повністю закрита электрошашлычница із зафіксованими шампурами — при невеликому падінні з нею нічого не повинно статися, і ваш шашлик не розлетиться по всій кухні.

    8. Не забудьте про дизайн

    Дизайн хоч і не є основним критерієм вибору, але все ж электрошашлычница повинна вписуватися в інтер’єр вашої кухні.

    9. Ремонтопридатність

    Электрошашлычница повинна бути легко розбірної і досить популярною, щоб при виході з ладу, наприклад, нагрівального елемента (Тена) ви змогли б його з легкістю замінити не викидаючи всю электрошашлычницу.

    10. Після покупки прочитайте інструкцію

    Хоч электрошашлычница є дуже простим електроприладом, з яким нескладно розібратися, але все ж виробник краще інших знає особливості його дітища і тонкощі догляду за ним. Це забезпечить вас тривалим терміном служби вашої электрошашлычницы.

    Кілька рекомендацій з приготування шашлику в электрошашлычнице

    • Нанизуйте на шампур спочатку жирні шматки — коли жир буде стікати, він буде пронизувати всі інші шматочки, в результаті шашлик вийде більш соковитим.
    • Покладіть маленький шматочок кори або деревини всередину пристрою — це дасть вам можливість відчути справжній запах природи (або нанизуйте тирсу упереміш з м’ясом).
    • Наріжте м’ясо шматочками не більше 5 см — м’ясо не буде ціляться за інші шампура і нагрівач (для уточнення максимальних розмірів шматочків загляньте в інструкцію).
    • Використовуйте канцелярські скріпки — щоб м’ясо не сповзав вниз його можна закріпити за допомогою канцелярських скріпок (скріпка повинна бути металевою середнього розміру без фарби або іншого покриття).

    Отже, ринок побутової техніки пропонує величезний вибір різних электрошашлычниц. Багато залежить від ваших уподобань, але сподіваюся, що дана стаття допоможе вам зорієнтуватися і вибрати ту электрошашлычницу, яка повністю вас задовільнить. Вдалих вам покупок.

    (Оцінок поки що немає)

    Завантаження…
    Мітки:конвекційна піч, кухня

    Схожі записи




    • Вакуумна система MAGIC VAC — незамінний помічник на кухні

      Коментарів немає | Лис 11, 2011



    • Як вибрати подрібнювач харчових відходів для кухонної мийки? ТОП 5 моделей

      1 коментар | Жов 30, 2015



    • Jamy Toaster — тостер, принтер і синоптик в одному пристрої

      Коментарів немає | Мар 25, 2013



    • Вибираємо фритюрницю: кілька корисних порад

      Коментарів немає | Лис 8, 2013



    • Техніка для кухні: що ж вибрати?

      Коментарів немає | Сер 26, 2013



    • 11 чайників від відомих виробників на 2014 рік (лютий)

      Коментарів немає | Лют 19, 2014